Jullie hulp blijft nodig!

Bismillahi Rahmani Rahiem,

Salaam ou alaikoem warahmatoe allahi wabarakatoe broeders en zusters,


Deze email wordt verstuurd volgend op de aankondiging van Abdullah al Jazairi afgelopen vrijdag, dat er aankomende vrijdag (16 maart) inshaAllah geld ingezameld gaat worden voor de verbouwing in de moskee(benedenverdieping).


Enige tijd geleden hebben we de bekendmaking gedaan van het nieuwe pand in Slotervaart, te weten Moskee Imam Malik. Wij hebben toen aangegeven dat we van plan zijn om met de verbouwing te beginnen. Inmiddels zijn we met de hulp van allah klaar met fase1(of te wel de bovenverdieping) walhamdulilaah. Wij hebben daar wat foto's van gemaakt hoe het er nu uitziet(zie bijlage). Wij willen jullie voor het geduld en de giften die zijn gedaan bedanken, moge allah het van jullie accepteren. Zoals jullie zien is het een mooie plek geworden. Inmiddels hebben de moslims in de buurt de moskee gevonden en er komen elke dag wel nieuwe bezoekers bij. Vooral tijdens het vrijdaggebed is het druk, veel broeders weten de moskee te vinden om naar de khutbah met vertaling te luisteren, en het wordt dus ook steeds krapper. Dat is elhamdoelilah goed nieuws. Dit geeft ook aan dat deze da'wa geaccepteerd wordt. De grote doelgroep die bij ons binnen komt zijn vooral de jongeren. Daarnaast bidden er ook buurtbewoners van een wat oudere generatie in de moskee. De leeftijd van de bezoekers varieert zo tussen 14 en 70 jaar.

Wat gebeurt er op dit moment allemaal in de moskee:
- 5x per dag het gebed
- Vrijdagsgebed

- Lessen in het Nederlands, Arabisch en Turks

- Telelinks met de geleerden van ahloe soenna wal jama3a
- Verder blijven er broeders in de moskee tussen de gebeden door, om koran te leren of te laten overhoren
- Tevens worden lessen in het Nederlands en telelinks live uitgezonden via paltalk

Een aantal zaken die in de nabije toekomst op de planning staan:

- Arabische lessen voor jongeren (niveau 1 en 2)

- Lessen voor kinderen

Wij willen verder gaan met deze da'wa en proberen om nog meer jongeren aan te spreken en hun te helpen om de juiste islaam te kennen en dit te praktiseren volgens de koran en soenna met de begrip van de sahaba.
Hiervoor hebben we extra ruimte nodig. Daarom gaan we verder met fase 2 van de verbouwing. Wij zijn we gestart met de verbouwing van de kelder. Zoals jullie weten komen er ook bij deze verbouwing kosten kijken. Wij hebben hiervoor jullie financiële hulp nodig. De verbouwing zal ongeveer €10.000,- gaan kosten. Weet beste broeder en zuster dat elke euro die je schenkt aan deze verbouwing (en moskee) ten goede komt aan jezelf. Weet dat elke goede daad die daar wordt verricht, dat jij daar ook van profiteert. Denk aan bijvoorbeeld: gebeden die daar verricht worden, lezingen die daar gegeven worden, koran die daar gelezen wordt, el-woedoe die daar verricht wordt, vrijdagsgebed en ga zo maar door. Dit is je kans om je boek te vullen met hasanaat. Hou er wel rekening mee dat je dit omwille van allah doet.

Dus bij deze doen wij een oproep om ons financieel te steunen om deze verbouwing weer tot een succes te brengen. Jullie kunnen jullie giften op reknr 5987321 t.n.v. Ahloel Hadiet storten.

Moge allah alle goede daden van ons accepteren en ons helpen om het paradijs binnen te komen.

Voor vragen kunnen jullie reageren via de email.


--
Bestuur Moskee Imam Malik
Johan Huizingalaan 148

1065 JG Amsterdam
Reknr: 5987321 t.n.v. Ahloel Hadiet