Weeskinderen onderhouden

Fatwa-reeks nr. 17: Weeskinderen onderhouden.


De Sheikh Ibn 3Uthaimeen - moge Allah hem genadig zijn - heeft gezegd:


Met betrekking tot weeskinderen heeft de profeet – moge de vrede en zegeningen van Allah over hem zijn – gezegd: "Ik en degene die een weeskind onderhoudt, zullen in het Paradijs zijn zoals deze twee." En hij wees met zijn wijs- en middelvinger. Dit betekent dat deze persoon gepaard zal gaan met de profeet – moge de vrede en zegeningen van Allah over hem zijn – zoals de wijsvinger gepaard gaat met de middelvinger. En dit is ongetwijfeld een geweldige beloning.

(ontleend aan "Fataawa Noerun 3Ala Ad-Darb", tekst-CD)

Notitie van de vertaler: Met een weeskind wordt in de islam bedoeld: iemand van wie zijn vader is overleden en de pubertijd nog niet heeft bereikt. Weeskinderen genieten een speciale status in de islam, wat blijkt uit vele verzen en overleveringen.


Vertaald door Abu Thouraya, student aan de islamitische universiteit van Medina.

------------

Wilt u ook regelmatig een "Fatwa" uit de Fatwa-reeks ontvangen via WhatsApp? Voeg dan 0612781828 toe aan uw contacten en stuur een app met "ok" om uw aanmelding te bevestigen. Als u de reeks via de mail wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar fatwareeks@gmail.com met als onderwerp "ok" om u aan te melden. U kunt ons ook volgen op Twitter: @FatwaReeks.