Een boodschap aan de vrouwen.

In de Naam van Allaah, de Erbarmer, de Meest Genadevolle.

Alle lof komt toe aan Allaah, de Heer der Werelden.
Moge de salaah (prijzingen) en de salaam (vrede) van Allaah op onze Profeet Mohammed, zijn familie en al zijn metgezellen zijn.

Tijdens deze twee gezegende vrijdagpreken hebben we veel goeds gehoord van onze preker (khatieb) -moge Allaah hem succes schenken-. [Hij sprak] over een van de meest gevaarlijke (serieuze) kwesties, namelijk de kwestie van de vrouwen. O broeders! Allaah -sobhaanaho wa ta’aala- heeft de vrouw geschapen, net zoals de man, voor een grote plicht in dit leven. Ieder heeft zijn taak. De mannen hebben hun taken en de vrouwen hebben hun taken. Als een ieder zich aan zijn eigen taken houdt en deze vervult, dan zal de maatschappij veel goeds bereiken. En als deze ordening tussen de mannen en vrouwen wordt verstoord dan zal een groot gebrek optreden, net zoals je gehoord hebt over de rol van de vrouw in de pre-islamitische tijd van onwetendheid, evenals haar rol in de ongelovige landen van vandaag en haar rol bij de standvastige moslims. De vrouw is zeer belangrijk, daarom heeft de Profeet -salla Allaahoe ‘alayhi wa sallam- bevolen dat ze goed verzorgd moet worden. Hij zei in zijn khotbah (preek) tijdens zijn afscheidsbedevaart op ‘Arafah:


استوصوا بالنساء خيرا فإنهن عوان عندكم.

“Wens en doe het goede aangaande de vrouwen,
want voorwaar zij zijn ‘awaan -dit wil zeggen gevangenen- bij jullie.”

De Profeet -salla Allaaho ‘alayhi wa sallam- heeft ons bevolen goed zorg te dragen voor de vrouwen omdat zij een belangrijke rol spelen in de samenleving. Het draait niet enkel om slechts goed zorg voor hen te dragen en hen slechts hun toekomende rechten te geven... dit is verplicht. Hetgeen belangrijker is, is ze te beschermen tegen onfatsoenlijkheden -omdat de vrouw zwak is- en [ze te beschermen van] beproevende verschijningen en hen te laten doen wat ze willen doen. Dit is de belangrijkste zaak die de Profeet -salla Allaahoe ‘alayhi wa sallam- heeft bevolen [met betrekking tot de vrouwen], namelijk dat we hen beschermen.

Allaah -djalla wa ‘alaa- zei:


 ٱلرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى ٱلنِّسَآءِ بِمَا فَضَّلَ ٱللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ وَبِمَآ أَنْفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ
فَٱلصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ ٱللَّهُ


{De mannen zijn verantwoordelijk voor de vrouwen, omdat Allaah de één boven de ander bevoorecht heeft, en omdat zij van hun eigendommen besteden [aan de vrouwen]. Daarom zijn de rechtschapen vrouwen gehoorzaam [aan Allaah en hun echtgenoten], en bewaken bij afwezigheid [van de man] hetgeen Allaah hen beveelt te bewaken (bijv. hun kuisheid, het eigendom van hun man, etc.).}
[Soerat an-Nisaa-e(4): 34]

Wat betekent ‘dat de man verantwoordelijk is voor de vrouw’? Draait het alleen om voorziening en gerechtigheid in het huwelijk? Het draait niet alleen om dat! Zijn verantwoordelijkheid is [ook] omtrent iets dat belangrijker is. Hij zou voornamelijk deze vrouw moeten beschermen tegen ontsporing, losbandigheid en het licht opvatten van schaamte en kuisheid. Dit is de grootste verantwoordelijkheid van de man met betrekking tot de vrouw. De ‘man’ in het Vers refereert niet alleen naar de echtgenoot. De man, of het nu haar vader, broer of een andere voogd is, is verantwoordelijk over haar en beschermt haar. Zelfs als de situatie leidt tot het disciplineren, dan disciplineert hij haar.


{Maar die (echtgenoten) van wie jij arrogantie vreest -adviseer hen [eerst]; [dan als zij volharden], negeer hen in bed; en [ten slotte], sla hen [licht].}
[Soerat an-Nisaa-e(4): 34]

De vrouw heeft dus behoefte aan zorg. De hedendaagse vijanden van de Islaam concentreren zich op de kwestie van de vrouwen. Zij weten dat zij de meest gevaarlijke zaak in deze samenleving is. Zij focussen zich op haar. Zij voeren oorlog tegen kuisheid en eer en beschouwen het als onderdrukking van de vrouwen. Als de vrouw zich vasthoudt aan kuisheid en eer, beschouwen zij dit als een beroving van haar vrijheid. Terwijl het juist op dat moment zo is dat haar vrijheid behouden is. Haar vrijheid is het aanbidden van Allaah, haar vrijheid is het verrichten van haar werk: de kinderen opvoeden en hetgeen Allaah haar als een verantwoordelijkheid heeft gegeven vervullen in wat zij in staat is. Zij is [zoals] een herderin in het huis van haar echtgenoot en [zij] is verantwoordelijk voor haar kudde. Dat is haar ware vrijheid.

Wat betreft haar vrijheid in naaktheid, onfatsoenlijkheden tegenover andere mensen, flirterig lopen in de winkels en de mogelijkheid om te gaan en staan waar ze wil, dan is dit een soort van slavernij en niet van vrijheid. Het is slavernij aan verleiding en slavernij aan de duivel.

O dienaren van Allaah! Vrijheid ligt in het gehoorzamen en aanbidden van Allaah. Daarin ligt de glorie van de ziel en de eer van de mens en hun geluk in dit leven en het hiernamaals. Degene die ongehoorzaam handelt jegens Allaah en Zijn Bevel, of het nu vrouwen betreft of iets anders, is een van de gedegradeerde slaven van de duivels onder de mensen en de jinns. Het is juist slavernij en geen vrijheid. Wij moeten deze zaak kennen!

We moeten over onze vrouwen waken, van onder de echtgenotes, dochters en vrouwelijke familieleden. We moeten samenwerken om hen te beschermen en laten we niet luisteren naar deze propaganda. De ongelovigen proberen de Islaam te elimineren met alle mogelijke middelen. De beste manieren van vernietiging is de vrouw te vernietigen. Omdat de vrouw de basis is voor de familie en het huis. Als zij vernietigd is, zijn het huis en de familie ook vernietigd. De dochters zullen vernietigd worden nadat ze hun vernietigde moeders en verwanten hebben nageaapt. Daarom moeten we onze vrouwen beschermen. Voorwaar, de ongelovigen wat ze ook bereikt hebben in sommige Islamitische landen van dwaling, zij zullen nooit -met de Wil en Macht van Allaah- slagen in hetzelfde te doen met dit land, wat het land is van de twee Heilige Moskeeën, waarin de Openbaring is neergezonden en waarin de Boodschapper is gestuurd.

Hierin bevinden zich mannen die zorgen voor haar eer, zelfs als sommige misleide mannen en vrouwen deze zaak licht opvatten. Dit land bevat mannen die hun eer beschermen en de eer van hun vrouwelijke familieleden. Jij behoort met de wil van Allaah tot hen en zij die voorop staan. We moeten Allaah -subhaanahoe wa ta’aala- vrezen en deze grote verantwoordelijkheid op [ons] nemen. Als we dit doen, dan zullen we onze huizen, kinderen, families en gemeenschappen beschermen. Zij is dus de basis.

Zodoende focussen de vijanden op haar. Zij hebben zich gefocust op de vrouw. Zij hebben haar in een speciale focus die niet onbekend is bij jullie; in boeken, kranten, tijdschriften, nieuwskranten, de media, internet en op alle andere [mogelijke] vlakken. Zij willen dat dit land eindigt zoals de andere landen zodat de manieren verdwijnen en de eer verloren raakt. Daarna zal het makkelijk worden voor de ongelovigen om de Islaam vanuit zijn fundament uit te roeien.

De dichter zei:


De naties bestaan zolang hun manieren bestaan,
wanneer hun manieren verdwijnen,
verdwijnen zij ook
.”

Als de manieren verdwijnen, dan blijft er niets meer over. De bedoeling van de manieren is de eer, het gedrag, de schaamte en waardigheid. Dit is wat de manieren zijn.

Hierover zegt een andere dichter zei:Ik zeg niet: laat de vrouwen hun gezichten zien,
zoals de mannen rondlopen in winkels.
Zij hebben hun vele taken in hun huizen,
zoals de taken van de bezitter van het zwaard en de speer
.”

De vrouw heeft haar werk en de man heeft zijn werk. Als elk van hen hun geschikte taken uitvoert, dan zal de maatschappij goed zijn en het welzijn zal compleet zijn. Maar als deze ordening tussen de mannen en vrouwen wordt verstoord dan zal de gemeenschap gebrekkig worden. Daarom vervloekte de Profeet -salla Allaahoe ‘alayhi wa sallam- de vrouwen die willen lijken op de mannen en de mannen die willen lijken op de vrouwen.

Hij vervloekte de mannelijke vrouwen. Dit alles enkel om de vrouw te behoeden en het haar mogelijk te maken om in haar natuurlijke aard, religie, karakter en eer te blijven. De glorie en eer moet beschermd en behouden worden. En in de Qor-aan...Lees het hoofdstuk ‘An-Noor’. Jij zal daarin geweldige en bijzondere zaken vinden omtrent de bescherming van de vrouwen middels de bedekking en het toestemming vragen [voordat men binnengaat] in de huizen.Hetzelfde geldt voor de Soennah. De Profeet -salla Allaahoe ‘alayhi wa sallam- verbood de vrouwen om alleen te reizen zonder een mahram en zei:


لا يَحِلُّ لامْرَأَةٍ تُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ أن تُسَافِرُ إِلاَّ وَمَعَهَا ذُو مَحْرَمٍ.

Het is niet toegestaan voor een vrouw die gelooft in Allaah en de Laatste Dag
om te reizen behalve met een mahram die haar vergezelt
.”

Hij verbood dat ze alleen is in privé met een man die niet haar mahram is en zei:


ما خلا رجل بامرأة إلا كان الشيطان ثالثهما.

Een man is niet alleen met een vrouw behalve dat de duivel de derde is.”

Hij verbood de vrouwen het mixen met de mannen. Daarom baden de vrouwen samen met de Moslims in de moskee van de Boodschapper van Allaah -salla Allaah ‘alayhi wa sallam- achter Allaah’s Boodschapper -salla Allaahu ‘alayhi wa sallam- en achter de mannen. Zij waren zo bedekt dat niemand hen kon herkennen. Zij baden achter de mannen. Hierin is [een bewijs dat] het verboden is [voor beide geslachten] om te mixen. Als het voor een vrouw niet toegestaan is om te mixen met mannen in de moskee, wat een plaats van aanbidding en vroomheid is, hoe kan ze dan mengen met hen in kantoren, pretparken, feesten en markten.

Deze zaak is heel serieus.

We zijn nu omsingeld door de vijanden en een ideologische oorlogsvoering. Jullie zijn goed op de hoogte van de ideologische oorlogsvoering die nu plaatsvindt. De ongelovigen voeren oorlog tegen de moslimlanden door middel van wapens, ideologieën met alle mogelijke middelen. Wij zijn, zoals ik al eerder zei, omsingeld door de vijanden. We moeten hier waakzaam over zijn.

Maar als we met Allaah zijn, [dan] is Allaah met ons. Hij zei:


 قَالَ لاَ تَخَافَآ إِنَّنِى مَعَكُمَآ أَسْمَعُ وَأَرَى

{Hij (Allaah) zei: ‘Wees niet bang! Voorwaar, Ik ben met jullie beiden, Ik hoor en Ik zie.}
[Taa-Haa(20): 46]

Als wij dus met Allaah zijn, dan is Allaah met ons. En als Allaah met ons is, kan niemand ons schaden:


 لاَ تَحْزَنْ إِنَّ ٱللَّهَ مَعَنَا

{Wees niet droevig, voorzeker Allaah is met ons.}
[at-Tawbah(9): 40]

Maar met wie is Allaah? Allaah is specifiek met de vromen, met degenen die het goede doen en met de gelovigen. We moeten dus met Allaah -subhaanahu wa ta’aala- zijn.

En zoals de Profeet -salla Allaahoe ‘alayhi wa sallam- tegen Ibn ‘Abbaas zei:


يا غلام! احفظ الله يحفظك ، احفظ الله تجده تجاهك.
“O jonge man! Waak over [de voorschriften van] Allaah en Hij zal over jou waken.
Waak over [de voorschriften van] Allaah en jij zal Hem voor jou vinden.”

We moeten met Allaah zijn, Hem gehoorzamen en Zijn Bevelen uitvoeren en Zijn Verboden vermijden opdat Hij -subhaanahoe wa ta’aala- met ons zal zijn met Zijn overwinning, Zijn steun en Zijn hulp.

Ik vraag Allaah om vergeving en ik toon berouw tot Hem. En ik vraag Allaah -subhaanahu wa ta’aala- om ons en jullie te behouden met Zijn Behoud en dat Hij over ons waakt met Zijn Overwinning en Hulp. Moge de salaah (prijzingen) en de salaam (vrede) van Allaah op onze Profeet Mohammed, zijn familie en al zijn metgezellen zijn.

Bron:
http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/...s/ls--1427.mp3