Fatwa-reeks nr. 22: De maand Ramadan.De Sheikh Ibn 3Uthaimeen - moge Allah hem... genadig zijn - heeft gezegd:

De maand Ramadan is een geweldige en gezegende maand. In deze maand heeft Allah de Koran neergezonden als leidraad voor de mensheid en als duidelijke bewijzen voor de leiding en als onderscheiding (tussen goed en kwaad). Hij heeft het vasten van deze maand een van de zuilen van de Islam gemaakt en Hij heeft het staan (in nachtgebed) ervan vrijwillig gemaakt opdat de beloningen erdoor vermeerderd worden en het een reden zal zijn voor de redding van het hellevuur.

Al-Bugari en Muslim (de verzamelaars van de twee meest authentieke 7adith boeken) hebben beiden overgeleverd dat de profeet – moge de vrede en zegeningen van Allah over hem zijn - heeft gezegd: "Degene die (de maand) Ramadan heeft gevast gelovend (in Allah) en hopend (op Zijn beloning), diens voorgaande zonden zullen vergeven worden. En degene die "Laylatul-Qadr" heeft gestaan (in vrijwillig nachtgebed), diens voorgaande zonden zullen (ook) vergeven worden".


(ontleend aan "Thamaniata wa arba3oena soe'aalan fie as-siyaam", pag. 3)

Vertaald door Abu Thouraya, student aan de islamitische universiteit van Medina.

------------
Wilt u ook regelmatig een "Fatwa" uit de Fatwa-reeks ontvangen via WhatsApp? Voeg dan 0612781828 toe aan uw contacten en stuur een app met "ok" om uw aanmelding te bevestigen. Als u de reeks via de mail wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar fatwareeks@gmail.com met als onderwerp "ok" om u aan te melden. U kunt ons ook volgen op Twitter: @FatwaReeks.