Heeft de Islam zich verspreid met het zwaard en geweld?

 

Vraag :
 
Is het waar dat de Islam zich verspreid heeft met het zwaard en kracht en dat de mensen niet vrijwillig bekeerd zijn ?
 
Antwoord :
 
Al wie nadenkt over de teksten van de wetgeving, uit de Koran en de Sunna, en de biografie van de Profeet (sallAllâhu 'alayhi wasallam), de geschiedenis van de metgezellen en zij die na hen kwamen tot aan onze tijd, zal zien dat de Islam zich vele meer heeft verspreid door de bewijzen en de argumenten dan door het zwaard.
 
Dat wil niet zeggen dat het zich niet verspreid heeft met het zwaard. Het heeft zich ook verspreid door het zwaard, en Allah neemt weg met macht wat Hij niet wegneemt met de Koran. Maar de grootste en voornaamste oorzaak is deze die vermeld is in het wood van Allah (jalla wa 'alâ) :
 
هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ
 
« Hij is Degene Die Zijn Boodschapper heeft gezonden met de Leiding en de ware godsdienst om deze te laten zegevieren over alle (vormen van) godsdienst. » [S. as-Saff, v. 9]
 
Volgens de correcte uitspraak van de geleerden, is deze religie boven elke religie geplaatst door de bewijzen en de argumenten. En dit is de realiteit.
 
Je ziet dat deze religie verre regio's heeft bereikt. Heeft het deze bereikt met het zwaard ?
 
Kijk, de Islam heeft zich verspreid tot het zuidoosten van Azië en tot de twee Amerika's. Zijn de moslims met het zwaard tot het zuidoosten van Azië gegaan ? Het antwoord is nee.
 
Hoe is de Islam deze landen binnengekomen ? Door de bewijzen en de argumenten !
 
Al wie een rechtlijnige en gezonde aard heeft, daarna de regels van de Islam ontdekt en de Islam van dichterbij leert kennen, zal zich onvermijdelijk bekeren tot de Islam.
 
Op dezelfde wijze, hoe heeft de Islam de twee Amerika's bereikt ? Is het met het zwaard ? Het antwoord is nee.
 
Hoe is de Islam deze landen binnengekomen ? Met de bewijzen en de argumenten !
 
Op dezelfde wijze (heeft de Islam zich verspreid) in Europa en in talrijke verre landen. Deze religie heeft zich in deze landen verspreid met de bewijzen en de argumenten en niet met het zwaard.
 
Dat wil niet zeggen dat niemand de Islam is binnengetreden door het zwaard. Nee, sommige personen zijn de Islam binnengetreden door het zwaard, maar daarna hebben ze van deze religie gehouden.
 
Zoals de Profeet (sallAllâhu 'alayhi wasallam) heeft gezegd :
 
« Allah verwondert zich dat de mensen het Paradijs betreden met kettingen. »
 
Bij het begin zijn ze gevangenen, daarna ontdekken ze de Islam van dichterbij, houden ervan en bekeren zich. En dat is de realiteit.
 
En ondanks het feit dat dit gebeurt met het zwaard, hebben Allah en Zijn Boodschapper niemand onder de mensen van het Boek gedwongen met het zwaard om de Islam binnen te treden. Integendeel, ze hebben de keuze, ofwel treden ze de Islam binnen ofwel betalen ze de jizya. Zoals Allah (subhânahu wa ta'âlâ) bevolen heeft :
 
قَاتِلُوا الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَا بِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلَا يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَلَا يَدِينُونَ دِينَ الْحَقِّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ حَتَّى يُعْطُوا الْجِزْيَةَ عَنْ يَدٍ وَهُمْ صَاغِرُونَ
 
« Dood hen dan die niet in Allah en het Hiernamaals geloven en die niet voor verboden houden wat Allah en Zijn Boodschapper verboden hebben verklaard. En zij die de godsdienst van de Waarheid niet als godsdienst nemen, van hen aan wie de Schrift is gegeven, totdat zij de jizya betalen, naar vermogen, terwijl zij onderdanigen zijn. » [S. at-Tawba, v. 29]
 
Wanneer de mensen van het Boek uitgenodigd worden naar de Islam en ze niet aanvaarden om er binnen te treden, hebben ze de keuze vooraleer bestreden te worden, om ofwel de jizya te betalen, ofwel de Islam binnen te treden ofwel bestreden te worden. Dus zelfs de mensen van het Boek worden niet gedwongen om de Islam binnen te treden. Maar ze hebben de keuze tussen het binnentreden van de Islam, de jizya of de strijd.
 
Shaykh 'Abdullâh al-'Adanî (hafidhahullâh)

bron: https://www.facebook.com/notes/%D8%A7%D8%A8%D9%88-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%B0-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%AF/heeft-de-islam-zich-verspreid-met-het-zwaard-en-geweld-/209945509183297